✓ Persoonlijk advies van experts           ☏ 073-5492485

Help ik heb een pup aangeschaft! Wat nu?

 No worries! Wij gaan je helpen...

 

Om je op weg te helpen, nemen we je mee in onze blogs die we online delen. Deze blogs zijn opgedeeld in 7 verschillende onderwerpen. Makkelijk als je iets wil teruglezen. De blogs zijn altijd op onze website te vinden.

 

Wil je alle informatie graag gebundeld hebben? Ook dat kan! Onderaan deze pagina kun je de gids aanvragen. Vul je gegevens in en klik op 'verstuur'. Je krijgt de download van de onze Puppygids binnen enkele minuten in je mailbox.

Liever lezen op papier? Ook zeker mogelijk! Vraag in onze winkel naar de papieren Puppygids. 

1. De voorbereiding.
In deze blog leggen we uit hoe je de zoektocht naar een pup begint. Waar koop je de pup en waar let je op bij het uitzoeken van de pup? Is de omgeving waar de pups verblijven netjes schoon? En hoe reageren de pups op bezoek. Daarnaast is het belangrijk dat een pup er ook gezond uit ziet. Waar let je op?

 

2. Checklist
Een pup in huis, gefeliciteerd! Je hebt er voor gekozen om een pup aan te schaffen. Maar wat nu? Waar moet je op letten, wat moet je (vooraf) weten en wat moet je allemaal aanschaffen? Wij helpen je graag op weg met een handige checklist:

3. Enten en Chippen 

Een gezonde hond is een blije hond. Door uw hond te laten inenten, verkleint u de mogelijkheid dat uw huisdier ziek wordt. Ook neemt de kans af dat uw huisdier andere honden besmet. Lees in deze blog alles over enten. En waarom is chippen zo belangrijk?

4. Welke voeding geef ik mijn pup?

Als je de pup hebt opgehaald, kun je het beste eerst even de voeding blijven geven die de pup gewend is. Te veel veranderingen in één keer leveren tenslotte alleen maar stress en mogelijk diarree op. Stap daarna over op de voeding die je zelf wil geven. Check de link voor al onze tips.

5. Benchtraining

Als pup komt er nogal wat op je af. Je moet bijvoorbeeld leren alleen te blijven. Een bench kan helpen om je pup te leren alleen te blijven. Het moet een veilige en vertrouwde plek zijn waar je hondje, weg van alle drukte, lekker kan rusten zonder dat hij de buitenwereld, of de buitenwereld hem, in gevaar brengt.  Hoe pak je dat aan?

6. Verzorging

Iedere hondenvacht is anders. Vraag advies aan de fokker van de pup, of aan een goede trimsalon. Niet alleen over wat je aan borstelen, kammen of knippen moet (laten) doen, maar ook met welke materialen. En wat doe je met het gebit, de oren, ogen en nagels? Lees snel verder:

7. Opvoeding en de Hondenschool

 

Laat het opvoeden maar beginnen. Ehhum?? Daar komt een goede hondenschool kijken. Niet alleen voor de opvoeding, maar vooral ook voor de socialisering van de pup. Aan jou de taak je pup goed te begeleiden, zodat hij positieve ervaringen kan opdoen.

Onze webshop
Wist je dat wij een speciale puppy-pagina hebben op onze webshop? Daar kan je allerlei artikelen speciaal voor de pup vinden. Van voeding tot speelgoed, van bench tot shampoo. 

Meld je aan en ontvang onze Puppygids als download!

Onze gids bevat waardevolle informatie over de juiste voeding, training, gezondheid, en nog veel meer. En het beste van alles is dat het helemaal gratis is! Het enige wat je hoeft te doen is je gegevens achterlaten. Je krijgt binnen enkele minuten de gids in je mailbox.

Adviesgesprek
Nog vragen? Wist je dat je in onze winkel een gratis advies gesprek met een Pet Health Coach kan inplannen?

 

De Pet Health Coach beantwoordt alle vragen over het gedrag, voeding, huisvesting en gezondheid van je huisdier. Voor iedereen die erover nadenkt om een huisdier aan te schaffen, is de Health Coach de aangewezen persoon voor meer begeleiding in het eerste levensjaar van het toekomstige huisdier. Zo zorgen we samen voor een goede start!  

FacebookInstagramWhatsAppPinterestYouTubeE-Mail

Smulders Diervoeders, Loosbraak 30, 5482 TZ Schijndel